Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Sport

01 Oct. 2022 / 14:59

Peste 60 de sportivi au concurat la turneul „Golden Canoe: Juravschi-Reneiski”. Mihai Chihaia - deţinătorul trofeului

Tinerele talente şi sportivi de top şi-au demonstrat abilităţile la cea de-a 7-a ediţie a turneului „Golden Canoe: Juravschi-Reneiski". Peste 60 de sportivi au concurat la lacul din Valea Morilor, iar premiul cel mare i-a revenit lui Mihai Chihaia.

Tradiţionala regată a inclus curse de caiac şi canoe pe distanţa de 150 de metri şi ştafete mixte 4 a câte 150 de metri. La canoe simplu masculin, în absenţa lui Serghei Tarnovschi, a excelat Mihai Chihaia. Acesta s-a impus în finală în faţa unui alt membru al lotului naţional, Mihail Culceac.

Chihaia a intrat în posesia râvnitului trofeu, creat de sculptorul Veaceslav Jigliţchi, care îi întruchipează pe Nicolae Juravschi şi Victor Reneiski, tandem ce a cucerit două medalii de aur în componenţa URSS la Jocurile Olimpice din 1988 şi una de argint în componenţa Republicii Moldova la ediţia din 1996.

„Într-o oarecare măsură sunt mulţumit de această cursă. Este ceva special, deoarece e sfârşit de sezon şi e o cursă sprint”, a spus Mihai Chihaia. 

„Trofeul este intriga principală, dar mai au şi ei ambiţii. Poate cineva la ultimul start nu a fost satisfăcut de rezultat, s-a antrenat mai mult şi sunt stimulaţi să evolueze”, a menţionat Nicolae Juravschi, preşedinte CNOS. 

La canoe feminin a triumfat Elena Glizan, la caiac masculin - Eugen Ceban, iar la caiac feminin - Anastasia Ratnic. 

„Este o competiţie ce se desfăşoară în fiecare an, deci ştiam cum va fi, dar anul acesta cursele au fost diferite, mai scurte”, a spus Elena Glizan, canotoare. 
„Fiecare competiţie este cu emoţii, dar încerc să-mi stăpânesc emoţiile. Ies la start, îmi iau aer în piept, închid ochii şi zbor către finiş”, a afirmat Anastasia Ratnic, canotoare. 

Primii trei clasaţi în fiecare probă au obţinut medalii şi premii de la sponsorii competiţiei.

Comentarii