Ştiri

Sursa imaginii: Facebook

Postat de: Ilie Pîrvan

Ştiri / Sport

11 Aug. 2021 / 19:48

Serghei Tarnovschi, întâmpinat ca un adevărat erou la revenirea în Republica Moldova (VIDEO)

Serghei Tarnovschi a fost întâmpinat ca un adevărat erou la revenirea în Moldova. Canoistul naturalizat nu are timp însă de vacanţă pentru că urmează să se pregătească de Campionatul Mondial, transmite Mesager.


Serghei Tarnovschi a avut parte de o primire de gală prin zona VIP a Aeroportului Internaţional Chişinău. Medaliatul cu bronz olimpic la proba de canoe sprint pe distanţa de 1000 de metri a fost aşteptat de sportivi, prieteni şi apropiaţi, care i-au înmânat numeroase buchetele de flori.

„Am trăit emoţii pozitive pentru fiecare sportiv, şi mai ales pentru medalia lui Serghei Tarnovschi. A meritat din plin această medalie. La fel, pot spune că merita chiar să devină campion olimpic”, spune fostul luptător Nicolae Ceban.

„Este o adevărată sărbătoare pentru ţara noastră. Nu am avut o medalie la olimpiadă timp de 13 ani. Mă bucur pentru Serghei Tarnovschi. Ştiu cât de mult trebuie să munceşti pentru a obţine biletul de participare la Jocurile Olimpice, iar cucerirea unei medalii este şi mai dificilă”, menţionează luptătoarea Anastasia Nichita.

După ce a fost întâmpinat cu pâine şi sare, primii paşi făcuţi de Tarnovschi la revenirea pe pământ moldovenesc au fost aclamaţi la scenă deschisă de cei prezenţi. Cu medalia de bronz la gât, canoistul a apărut zâmbitor, iar la un moment dat a deschis o sticlă de vin spre deliciul celor prezenţi. Pentru succesul de la Olimpiadă, Serghei Tarnovschi se va alege din partea statului cu 2.000.000 de lei.

„Această medalie este dovada că am reuşit să repet performanţa de acum cinci ani. Nu voi merge în nicio vacanţă. Urmează să mă pregătesc de Campionatul Mondial. În Japonia m-am confruntat mai mult cu problemele legate de vreme şi de bătăile vântului”, a declarat medaliatul olimpic Serghei Tarnovschi.

„Am avut o evoluţie bună. Mă aşteptam ca Serghei Tarnovschi să aibă o evoluţie şi mai bună. Medalia de aur nu ar fi fost o surpriză. Acum, nu trebuie să căutăm scuze, ci să muncim în continuare pentru alte victorii”, a subliniat preşedintele CNOS, Nicolae Juravschi.

Moldova s-a făcut remarcată la Jocurile Olimpice prin locul cinci ocupat de luptătorul Victor Ciobanu, locul şapte pe care s-a clasat Anastasia Nichita sau Daniela Cociu şi Maria Olăraşu, la fel locul şapte la canoe dublu. Un alt loc şapte i-a revenit suliţaşului Andrian Mardare.

 

Abonează-te la TRM.MD pe Telegram pentru a afla rapid noutăţile: https://t.me/teleradiomoldova

 

Comentarii