Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Alegeri locale

12 Iun. 2022 / 07:03

Alegeri noi în trei localităţi din ţară. Peste 6 500 de alegători sunt aşteptaţi la urnele de vot

Cetăţenii din trei localităţi din ţară urmează să îşi aleagă astăzi primarul înc adrul celui de al doilea tur al scrutinului.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC), cel de al doilea tur al alegerilor noi se desfăşoară însatul Glinjeni, raionul Făleşti, comuna Ghetlova, raionul Orhei şi satul Zastânca, raionul Soroca.

În buletinele de vot vor fi înscrişi primii 2 candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 29 mai 2022.

Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin. La urne sunt aşteptaţi 6 538 alegători.

Secţiile de votare vor fi deschise începând cu ora 07:00 până la ora 21:00.
Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va efectua în baza aceloraşi liste electorale utilizate la primul tur.

Amintim că, pe 29 mai, în zece localităţi au fost organizate alegeri locale noi pentru alegerea primarilor şi a unor consilii locale.

În trei dintre acestea, nici unul dintre candidaţi nu a întrunit 50%+1, astfel fiind fixat turul doi pentru data de 12 iunie.

Comentarii