Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Alegeri locale

31 Mai 2022 / 17:38

CEC a decis: Turul doi al alegerilor locale noi se va desfăşura pe 12 iunie în trei localităţi

Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 12 iunie 2022 turul doi al alegerilor locale noi pentru alegerea primarului în comuna Ghetlova, raionul Orhei, satul Glinjeni, raionul Făleşti şi satul Zastînca, raionul Soroca, se arată într-un comunicat al instituţiei electorale.

Comisia precizează că înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi valabile obţinute în primul tur de scrutin.

Totodată, dacă unul din cei doi candidaţi se retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfăşura între candidatul rămas şi următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul tur.

Plafonul maxim al mijloacelor financiare ce pot fi transferate sau utilizate în campania electorală aferentă turului doi al alegerilor locale noi nu va depăşi plafonul stabilit prin hotărârea Comisiei Electorale Centrale în care se includ cheltuielile deja raportate pentru turul întâi.

Votarea în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi se va efectua în baza aceloraşi liste electorale utilizate la primul tur.

Comentarii