Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Alegeri locale

17 Oct. 2022 / 07:06

Primarii din Sălcuţa şi Ialpujeni au fost aleşi din primul tur

În satele Sălcuţa din raionul Căuşeni şi Ialpujeni din raionul Cimişlia, unde duminică au avut loc alegeri noi, primarii au fost aleşi din turul întâi. În comuna Branişte din raionul Râşcani peste două săptămâni va fi organizat turul doi de scrutin, transmite IPN.

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, în satul Sălcuţa învingător a ieşit candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Liliana Bacal, cu 64,31% din voturi.

În comuna Ialpujeni cele mai multe voturi, 50,63 %, le-a acumulat candidatul Partidului Socialiştilor, Vitalie Burduh.

În comuna Branişte, raionul Râşcani, niciunul din cei trei candidaţi nu a acumulat mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare. Peste două săptămâni, primii doi candidaţi cu cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin vor lupta pentru fotoliul de primar. Este vorba despre candidatul Partidului Democrat, Veaceslav Popa, şi candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Daniela Coltun.

Potrivit CEC, până la recepţionarea documentelor în original de la organele electorale inferioare poartă un caracter preliminar.

Comentarii