Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Electorala

03 Oct. 2021 / 19:04

Aşteptările locuitorilor din Găgăuzia după scrutinul electoral: „Regiunea are nevoie de mai multe locuri de muncă” /VIDEO/

Locuitorii din autonomia găgăuză sunt aşteptaţi astăzi la urnele de vot la cel de al doilea tur al alegerilor în Adunarea Populară. Scrutinul are loc în 11 circumscripţii după ce niciunul dintre candidaţi nu a acumulat mai bine de jumătate din voturi. În alte şase circumscripţii se desfăşoară alegeri repetate, din cauza prezenţei reduse la vot, relatează Mesager.


„Aşteptăm la urne 2.279 de alegători. Tot procesul decurge liniştit, fără incidente sau plângeri din partea cetăţenilor. Cei mai activi au fost vârstnicii şi sperăm că spre seară vor veni şi tinerii. Suntem dotaţi cu tot necesarul, măşti, ecrane de protecţie, dezinfectant”, a menţionat Natalia Cîsa, preşedintă secţie de votare.

Alegătorii care au ieşit la scrutin susţin că au aşteptări mari de la noii aleşi ai poporului.

„Trebuie să mărească pensia, salariile să fie mai mari, să creeze locuri de muncă, ca să avem unde lucra, pentru că preţurile continuă să crească.”

„Regiunea are nevoie de mai multe locuri de muncă, de modernizare a oraşului şi trebuie să lupte pentru patrimoniul cultural.”

„Trebuie să alegem oameni buni care vor face ceva pentru oameni, să ajute copiii, persoanele cu dizabilităţi, dar şi pe cele nevoiaşe şi pensionari”, au spus alegătorii.

Între timp, Comisia Electorală Centrală anunţă că ziua scrutinului se desfăşoară fără impedimente.

„Procesul de vot decurge liniştit, conform orarului prestabilit, fără plângeri din partea cuiva şi nu au fost înregistrate situaţii ieşite din comun. Tot procesul de vot este monitorizat de observatori”, a precizat Iana Covalenco, preşedinte CEC.

În data de 19 septembrie, locuitorii Găgăuziei au ales deputaţii Adunării Populare pentru un nou mandat de patru ani. Alegerile s-au desfăşurat în 35 circumscripţii electorale uninominale. Câte un deputat se alege din fiecare circumscripţie. Însă, în urma primului tur de scrutin, au fost aleşi doar 18 deputaţi. Pentru scrutin, Comisia Electorală Centrală din Găgăuzia a tipărit 66 de mii de buletine de vot.

 

 

 

Comentarii