Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Electorala

19 Iul. 2021 / 13:17

CEC a confirmat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate

Comisia Electorală Centrală (CEC) a confirmat, în şedinţa de astăzi, rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Proiectul a fost susţinut cu voturile a opt membri CEC.

Totodată a fost aprobat şi procesul procesul verbal privind totalizarea scrutinului electoral. Potrivit preşedintelui CEC, Dorin Cimil, hotărârea se remite Curţii Consitituţionale şi se publică pe pagina CEC şi în Monitorul oficial. Rata participării alegătorilor la votare este de 52,30% la sută, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul de persoane înscrise în listele electorale. În acest fel, CEC a considerat valabile alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Potrivit voturilor valabil exprimate obţinute de concurenţii electorali la scrutin şi, reieşind din prevederile legislaţiei electorale, au trecut pragul minim de reprezentare trei concurenţi electorali - Partidul Politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate”, Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor şi Partidul Politic „Şor”. Aprobând şirul descrescător de voturi valabil exprimate obţinute de aceşti concurenţi, CEC a stabilit numărul mandatelor de deputat în Parlamentul Republicii Moldova ce le revin, după cum urmează:

Partidul Politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate – 63 de mandate;

Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor – 32 de mandate;

Partidul Politic „Şor” – 6 mandate.

În context, membrii Comisiei au hotărât atribuirea mandatelor pentru 101 deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova concurenţilor electorali potrivit rezultatelor alegerilor şi au declarat candidaţi supleanţi candidaţii la funcţia de deputat care nu au fost aleşi potrivit rezultatelor scrutinului dat.

 

Comentarii