Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Electorala

09 Noi. 2021 / 18:23

CEC propune permiterea agitaţiei electorale în ziua alegerilor

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, astăzi, avizul asupra proiectului de hotărâre cu privire la modificarea unor acte normative ce ţin de corupţia electorală şi politică. În context, CEC a venit cu mai multe propuneri de completare a proiectului, unul dintre care se referă la permiterea agitaţiei electorale în ziua alegerilor şi în cea precedentă alegerilor.

Membrii CEC, cu o majoritate simplă de voturi, cinci din opt care au participat la şedinţă, au propus un amendament suplimentar prin care au optat pentru permiterea agitaţiei electorale inclusiv în ziua alegerilor şi cea precedentă acesteia.

Alte propuneri formulate de CEC se referă la definirea mai exactă a resurselor administrative, interzicerea în ziua alegerilor a transportării organizate a alegătorilor spre secţia de votare cu scopul de a-i determina să îşi exercite drepturile electorale, coruperea alegătorilor, controlul finanţării partidelor politice şi a campaniei electorale.

Comisia a subliniat importanţa precizării prevederilor legale ce ţin de prezentarea rapoartelor semestriale şi anuale ale partidelor politice, dar şi a uniformizării datelor de prezentare a acestor rapoarte cu perioadele de raportare la alte autorităţi publice de reglementare.

Avizul aprobat de CEC urmează a fi transmis Ministerului Justiţiei şi Cancelariei de Stat.

Comentarii