Ştiri

Sursa imaginii:

Ştiri / Comunicate TRM

04 Oct. 2023 / 17:30

Ambasadorul României în Republica Moldova în vizită la TRM

Directorul general al Companiei Teleradio Moldova, domnul Vlad Ţurcanu, l-a primit astăzi, 4 octombrie, pe ambasadorul României în Republica Moldova, domnul Cristian-Leon Ţurcanu. Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre instituţiile audiovizuale de pe cele două maluri ale Prutului şi combaterea în comun a propagandei antieuropene.

Avem legături profesionale intense cu colegii noştri de la Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune. Voi participa în luna octombrie la Bucureşti la cea de-a 58-a Reuniune plenară a Platformei Europene a Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Audiovizualului şi voi vorbi pe tema «Mass-media şi informaţii pentru binele public - O piaţă media pentru binele public», alături de Preşedintele-Director General al Societăţii Române de Televiziune, domnul Dan Cristian Turturică. Păstrăm în memorie ajutorul preţios oferit de SRTV pentru reflectarea Summitului Comunităţii Politice Europene din 1 iunie pentru care SRTV, când am asigurat transmisiunea acestui eveniment major cu sprijinul a 60 de colegi din România şi 2 care mobile ale TVR. Ne punem de acord în prezent asupra unor proiecte comune de amploare,” a spus Vlad Ţurcanu. 

Ambasadorul României, Cristian-Leon Ţurcanu, a declarat, la rândul său, că România va continua să impulsioneze colaborarea dintre instituţiile audiovizuale de pe cele două maluri ale Prutului.

Am avut ocazia să văd la lucru un colectiv ambiţios, care reprezintă unul dintre pilonii combaterii fenomenului fake news şi promovării democraţiei. Cetăţenii de pe acest mal al Prutului au dreptul la informare corectă şi obiectivă, iar România va continua să susţină proiecte de cooperare în domeniul mass-media. Teleradio-Moldova îşi propune continuarea colaborării cu TVR, în vederea creării unor produse media de calitate, pentru cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Ţurcanu.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre agenda europeană a Republicii Moldova şi proiectele de infrastructură ale Teleradio-Moldova. 

Agenda întrevederii a cuprins vizitarea studiourilor de televiziune ale instituţiei, precum şi a terenului unde urmează să fie construit un nou sediu al radioteleviziunii publice.


 

Comentarii