Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Diaspora

31 Iul. 2022 / 21:35

Cupa prieteniei la Delacău, organizată de moldovenii stabiliţi în Germania (VIDEO)

Au organizat cupa prieteniei pentru cinci sate de pe malul Nistrului. Duminică, în satul Delacău din raionul Anenii Noi s-a organizat un meci de fotbal. Iniţiativa îi aparţine unui grup de moldoveni stabiliţi de mai mulţi ani în Germania, care au decis să organizeze acţiuni de divertisment la baştină, transmite Moldova 1.


„În anul acesta am hotărât să punem cupa prietenilor din satele de pe malul Nistrului. De la 17 ani sunt în Germania şi nu am uitat de unde m-am pornit, îmi iubesc satul natal şi vor fi alături tot timpul”, spune organizatorul Vasile Dudca.

„În luna iulie-august sunt toţi băieţii din diasporă, care vin acasă şi am hotărât ca să se întâlnească prieteni, cunoscuţi şi să facem acest meci ca un fel de prietenie”, a declarat primarul din Delacău, Gheorghe Vasiliţa.

Peste 100 de tineri pasionaţi de sport, au venit să participe la competiţii.

„Sunt echipe cu tradiţi de fotbal şi mă bucur mult că am venit să particip la acest turneu că nu am fost de mult şi nu a jucat pe acest teren fotbal de mulţi ani.”

„Este un mare regret că tot ceea ce vedeţi aici se întâmplă odată în an, tineretul este preluat tot peste hotare, cred că în toată republica e problema”.

Seara, oamenii din localitate, dar şi din satele vecine au fost invitaţi la un concert. Acţiunile au loc al doilea an consecutiv.

Comentarii