Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Diaspora

08 Sep. 2022 / 12:30

Igor Grosu s-a întâlnit cu reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti în Danemarca (FOTO)

Viitorul ţării, situaţia politică din ţară, dar şi actul de guvernare au fost discutate la Copenhaga de preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, şi concetăţenii noştri stabiliţi în Danemarca.

„Mi-am încheiat vizita la Copenhaga cu o întâlnire de suflet cu moldovenii noştri stabiliţi în Danemarca. Majoritatea din ei sunt studenţi sau proaspăt absolvenţi. M-am bucurat să văd tineri ambiţioşi şi deştepţi, dornici să schimbe lumea în bine”, a scris Igor Grosu pe pagina sa de Facebook. 

Totodată, şeful Legislativului i-a îndemnat pe tineri, ca după încheierea studiilor, să revină acasă. „Avem multe lucruri de făcut, reforme în domenii cheie, proiecte de infrastructură, energie regenerabilă, etc., iar pentru asta avem nevoie de cât mai mulţi oameni şcoliţi şi bine intenţionaţi”.

În plus, Igor Grosu le-a spus cetăţenilor moldoveni din Danemarca că au loc negocieri pentru semnarea unui acord între Republica Moldova şi Danemarca pentru convertirea permiselor de conducere. „Ne dorim deschiderea unei Ambasade a Republicii Moldova la Copenhaga, iar pentru perfectarea de urgenţă a actelor vom organiza la necesitate echipe mobile de la alte oficii consulare din regiune”.

Amintim că preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a efectuat o vizită oficială în Regatul Danemarcei, în perioada 5-8 septembrie 2022.

Comentarii