Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Diaspora

08 Oct. 2022 / 21:55

Un copil moldovean din Montreal înregistrează performanţe la matematică, dar şi în fotbal

S-a născut în Republica Moldova, iar când a împlinit trei ani familia sa a plecat în Canada unde s-a stabilit cu traiul. Este povestea lui Patriciu Baidu, un copil moldovean din Montreal care înregistrează performanţe la matematică, dar şi în fotbal, iar acum visează să promoveze imaginea ţării noastre în lume, relatează Moldova 1.

Patriciu Baidu are 11 ani, dar deja ştie ce vrea să obţină în viaţă. Pentru asta spune că munceşte mult. În această vară băiatul a obţinut locul II la olimpiada de matematică din Montreal. De cinci ani, copilul îşi împarte pasiunea între ştiinţele exacte şi fotbal.

„Sunt foarte pasionat de fotbal. Joc fotbal de la 7 ani, 02.12 Am încercat să joc mai mult, şi mai mult, şi am văzut că am multe şanse şi o să continui până o să devin jucător international”, a relatat Patriciu Baidu.

În componenţa echipei Académie Villarreal Montréal a devenit în actualul sezon campion al provinciei Quebec. Acest rezultat îi oferă posibilitatea să ajungă în Europa la competiţiile de fotbal pentru juniori. În toate, Patriciu este susţinut de părinţi.

„În luna octombrie o să călătorim cu el în Spania, unde va avea loc un turneu. El este invitat oficial să joace cu anumite echipe foarte puternice din academii de vârsta lui o să joace oficial pentru Villarreal. Părinţii vor fi mereu lingă el: deja decizia a fost luată unde va fi Patriciu acolo vom fi toţi împreună”, spune tatăl băiatului, Mihai Baidu.

Patriciu Baidu este deocamdată singurul copil moldovean care studiază la Académie Villarreal Montréal din provincia Quebec.

Comentarii