Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Economic

03 Oct. 2022 / 11:35

Camera de Comerţ şi Industrie a premiat învingătorii concursului „Polobocul de Aur”

În cadrul Zilei Naţionale a Vinului, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), a premiat învingătorii concursului „Polobocul de Aur”. La ediţia a XX-a, a Concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de Aur”, au concurat circa 400 de vinuri de casă, 117 au ajuns la etapa republicană, iar 9 au fost selectaţi învingători.

„Sunt mândru de vinificatorii noştri, care în ciuda tuturor impedimentelor - pandemie, criză economică, secetă, război etc., continuă să muncească destoinic, şi ne surprind mereu cu un vin bun şi curat. Vă doresc, stimaţi vinificatori, să păstraţi dragostea de frumos şi de tradiţie în continuare. Vă mulţumesc pentru încredere în instituţia camerală şi nu uitaţi că aveţi toată aprecierea şi suportul nostru”, a declarat preşedintele CCI, Sergiu Harea.

Premiul Mare „Polobocul de Aur” la nominalizarea Cel mai bun vin alb a fost obţinut de Iurii Belioglo din s. Cazaclia. La categoria Cel mai bun vin roşu premiul a fost obţinut de Igor Donţu din Căuşeni. La categoria Cel mai bun vin rose învingător a fost Andrei Eremia din Ialoveni.

Premiul Mare „Polobocul de Aur” la nominalizarea Vin maturat minimum şase luni a fost obţinut de Timofei Pogor din Văsieni, raionul Ialoveni. La categoria Cel mai bun vin roşu câştigul a ajuns la Adrian Chivriga din Ungheni.

Premiul Mare „Polobocul de Aur” la nominalizarea Vinuri licoroase a fost obţinut de Ion Nicolenco din Căuşeni. Iar premierul pentru nominalizarea Vin din soiuri autohtone şi soiuri de selecţie nouă a ajuns la Mihail Andrieş din Căuşeni.

Premiul Mare pentru câştigătorii Concursului „Polobocul de Aur” este un butoi de 100 de litri.

Pe parcursul celor XIX ediţii au fost prezentate aproximativ 9 000 de mostre de vin, dintre care peste 190 au devenit învingătoare.

Comentarii