Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Economic

24 Noi. 2022 / 15:20

Republica Moldova va beneficia de un grant de 19,6 milioane de dolari din partea SUA

Ţara noastră va beneficia de asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de dolari, acordată adiţional de Statele Unite ale Americii. Proiectul a fost aprobat în şedinţa de astăzi a Parlamentului, relatează Radio Moldova.

Banii vor fi investiţi pentru consolidarea securităţii energetice a Republicii Moldova şi diversificare aprovizionării cu gaze naturale, afirmă secretarul de stat la Ministerul Finanţelor, Ion Gumene.

„Drept contribuţie nerambursabilă în cadrul Acordului pentru Consolidarea Securităţii Energetice a Republicii Moldova şi reducerea dependenţii de Federaţia Rusă prin conectarea elementelor cheie ale sectorului energetic al Republicii Moldova cu sistemele europene. A doua modificare este completarea acordului cu terminii şi condiţiile suportului bugetar nerambursabil în valoare de 30 de milioane de dolari care urmează a fi oferit până la finele anului şi va asigura rambursarea către Guvernul Republicii Moldova a plăţilor pentru achiziţii de energie electrică de la furnizorii ucraineni”, a menţionat Ion Gumene. 

După acordarea finanţării suplimentare, Republica Moldova va beneficia, în total, de asistenţă nerambursabilă în valoare de peste 172 de milioane de dolari.

 

Comentarii