Ştiri

Sursa imaginii: eurovoix.com

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Eurovision

20 Oct. 2022 / 15:11

37 de ţări vor participa la Eurovision 2023

Radiodifuzorii publici din 37 de ţări vor lua parte la Eurovision Song Contest 2023, cel mai mare eveniment de muzică live din lume, care va avea loc la Liverpool în luna mai. Al 67-lea Concurs, organizat de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) şi BBC în numele câştigătorilor din 2022, Ucraina, va avea loc la Liverpool Arena în zilele de 9, 11 şi 13 mai 2023, transmite eurovision.tv.

Din cele 37 de naţiuni care participă, 31 vor concura în două semifinale, alăturându-se cântăreţilor din Franţa, Germania, Italia şi Spania, Regatul Unit şi Ucraina în Marea Finală. 
 


BBC a fost de acord să organizeze evenimentul din 2023 în numele radiodifuzorului ucrainean UA:PBC, după victoria lor la Concursul de anul acesta de la Torino cu Stefania din Kalush Orchestra.
 
Martin Österdahl, supraveghetorul executiv al Eurovision Song Contest, a declarat: „Aşteptăm cu nerăbdare să primim artişti din toate cele 37 de ţări la Liverpool, oraşul pop, în luna mai. Competiţia de anul viitor promite să fie una deosebit de specială şi lucrăm din greu cu BBC chiar acum pentru a ne asigura că sute de milioane de telespectatori se vor bucura de cel mai bun concurs Eurovision de până acum, cu Ucraina în centrul evenimentului.” 
 
Regatul Unit va găzdui Concursul Eurovision pentru o nouă oară, număr record, după ce a intervenit anterior pentru a găzdui evenimentul pentru alţi radiodifuzori la Londra în 1960 şi 1963, la Edinburgh în 1972 şi Brighton în 1974.
 
De asemenea, BBC a organizat concursul după 4 din cele 5 victorii ale lor: la Londra în 1968 şi 1977, Harrogate în 1982 şi Birmingham în 1998. 
 
Martin Green, directorul general al Eurovision Song Contest al BBC a adăugat: „Suntem incredibil de mândri să găzduim Eurovision Song Contest în numele Ucrainei şi să primim delegaţii din 37 de ţări la Liverpool anul viitor. BBC se angajează să facă din eveniment o adevărată reflectare a culturii ucrainene şi să prezinte creativitatea britanică unui public global.”
 
Mai multe detalii despre Eurovision Song Contest 2023, inclusiv sloganul evenimentului şi detalii despre vânzarea biletelor, vor fi dezvăluite în lunile următoare, mai anunţă eurovision.tv.

Comentarii