Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Eurovision

07 Oct. 2022 / 23:04

Oraşul Liverpool va găzdui Eurovision Song Contest 2023

Cea de-a 67-a ediţie a Concursului Muzical Eurovision va fi găzduită, în numele Ucrainei, la Liverpool, oraş înfrăţit cu Odesa, anunţă eurovision.tv.

BBC, împreună cu Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), vor organiza concursul în comun cu UA:PBC, radiodifuzorul public al Ucrainei şi câştigătorii concursului din 2022.


Semifinalele vor avea loc pe 9 şi 11 mai, iar marea finală se va desfăşura pe 13 mai, la Arena Liverpool de lângă râul Mersey.

Liverpool a fost ales în urma unei licitaţii, în cadrul căreia s-au examinat facilităţile de la locul de desfăşurare, capacitatea de a găzdui mii de delegaţii în vizită, echipaj, fani şi jurnalişti, dar şi infrastructura şi oferta culturală a oraşului gazdă.

„Liverpool este locul ideal pentru a găzdui cea de-a 67-a ediţie Eurovision Song Contest în numele Ucrainei. Oraşul este sinonim cu muzica şi Liverpool Arena depăşeşte toate cerinţele necesare pentru a pune în scenă un eveniment global de această amploare. Am fost foarte impresionaţi de pasiunea de care oraşul a dat dovadă de a îmbrăţişa concursul şi de ideile lor incluzive pentru a-i plasa pe câştigătorii de anul trecut, Ucraina, în prim-plan”, a declarat supervizorul executiv al Eurovision, Martin Österdahl.

Este primul Eurovision Song Contest care se va desfăşura în Marea Britanie în ultimii 25 de ani.


„Felicitări lui Liverpool. Vor fi o gazdă uimitoare pentru Eurovision Song Contest 2023. Liverpool este un oraş atât de interesant, cald şi vibrant. Este capitala incontestabilă a muzicii pop şi sărbătoreşte 65 de ani de la înfrăţirea sa cu oraşul ucrainean Odesa. Ştiu că oamenii din Liverpool vor întâmpina Europa – şi restul lumii – cu braţele deschise şi, în parteneriat, vom crea ceva cu adevărat special”, a precizat directorul general al BBC, Tim Davie.

Tot el a anunţat cum va arăta sigla ediţiei Eurovision 2023.

„EBU a lansat sigla oficială pentru cea de-a 67-a ediţie Eurovision Song Contest, care conţine steagul ucrainean în inimă. Designul logo-ului reflectă faptul că, deşi competiţia se va desfăşura în Marea Britanie, se va desfăşura în numele Ucrainei, câştigătorii Eurovision Song Contest din 2022”.

„Este simbolic faptul că Eurovision Song Contest 2023 va avea loc la Liverpool, un oraş geamăn al Odesei. Organizarea unui concurs de acest nivel stabileşte cerinţe super solicitante. Sunt încrezător că oraşul recunoscut drept capitala muzicii pop îi va întâlni în cel mai bun mod şi va oferi sărbătoarea muzicii care va uimi atât delegaţiile, cât şi fanii Eurovision”, a menţionat Mikola Chernotitskii, şeful consiliului de administraţie al UA:PBC, radiodifuzorul public din Ucraina.

Comentarii