Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Postat de: Violeta Viliant

Ştiri / Eurovision

25 Ian. 2022 / 07:50

/VIDEO/ Peste 50 de piese au fost depuse pentru Eurovision Moldova 2022

Peste 50 de dosare au fost depuse pentru etapa naţională Eurovision Song Contest 2022 (ESC). Interpreţii care intenţionau să reprezinte Republica Moldova la cel mai prestigios concurs de muzică s-au putut înscrie în competiţie până la 24 ianuarie, ora 17:00. Vitalie Cojocaru, membrul al Comitetului de Organizare a declarat pentru TRM.MD că din numărul total de dosare depuse, 28 sunt eligibile pentru a accede în etapa următoare. Un interpret intră în cursă cu două piese, repectiv sunt admise 29 de cântece pentru Eurovision Moldova, precizează TRM.MD.


 

Intervievat de către echipa „Bună Dimineaţa” de la Moldova 1, Vitalie Cojocaru, membrul al Comitetului de Organizare a mai comunicat că cererile de participare sunt considerate eligibile după criteriul de naţionalitate. „Din cele 51 de cereri de aplicare, doar 29 de piese sunt interpretate de artişti din Republica Moldova. În scurt timp, Comitetul de Organizare se va întruni pentru a vedrifica dacă cele 29 de piese din concurs sunt eligibile şi după alte criterii precum: originalitatea piesei, dacă a fost făcută publică sau interpretată după 1 septembrie. 
La 29 ianuarie ne întrunim la audiţiile live, în care nu e nevoie de un spectacol. Artişti trebuie să convingă juriul de specialitate că pot interpreta piesa live într-un show televizat. Ne propunem să organizăm etapa audiţiilor live în una din studiourile televiziunii, pentru a oferi condiţii bune pentru acest proces. Nu se cunoaşte deocamdată cum se va proceda în cazul marei finale ESC 2022.  
Decizia se va lua ulteriot de către Comitetul Organizatoric şi administraţia TRM”, a conchis sursa citată.

Lista artiştilor admişi în concurs poate fi accesată AICI!

Potrivit Instituţiei Publice Compania „Teleradio-Moldova” (TRM), în concurs sunt admişi artiştii care deţin cetăţenia Republicii Moldova şi au vârstă de 16 ani. Piesa muzicală poate avea o durată de până la 3 minute, va fi un produs original care nu a fost făcută publică până la 1 septembrie 2021.

Procedurile de desemnare a reprezentantului Republicii Moldova au fost stabilite de către Comitetul de Organizare, care a elaborat Regulamentul cu privire la desfăşurarea selecţiei naţionale 2022

Selecţia naţională va avea loc în două etape: examinarea dosarelor şi audierea live a concurenţilor. Ulterior, se va decide organizarea finalei naţionale ESC, preconizată pentru 5 martie.

Republica Moldova participă la ESC din anul 2005. În acel an, ţara noastră, reprezentată de formaţia „Zdob şi Zdub”, s-a plasat pe locul şase, iar trupa „SunStroke Project” a obţinut, în 2017, cel mai bun rezultat - locul trei. Cea de a 66-a ediţie a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest - 2022 va avea loc între 10-14 mai 2022, la Torino, notează TRM.MD.

Comentarii