Ştiri

Sursa imaginii: Arena Mondială / Moldova 1

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Qatar 2022

19 Noi. 2022 / 09:40

Vlad Ţurcanu, despre provocările Moldova 1 de a transmite Campionatul Mondial de Fotbal: „Postul public este obligat să fie acolo unde sunt interesele cetăţenilor”

Republica Moldova merită să urmărească un Campionat Mondial de Fotbal „bine împachetat”, iar postul public este obligat să fie acolo unde sunt interesele cetăţenilor. Declaraţia a fost făcută de directorul general al Companiei „Teleradio-Moldova”, Vlad Ţurcanu, în cadrul emisiunii „Arena Mondială”, de la Moldova 1. Şeful TRM a accentuat că astfel cetăţenii vor simţi că sunt respectaţi şi li se oferă ceea ce are toată lumea civilizată.

„Pentru un post de televiziune ca Moldova 1 este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului (...). Dincolo de nişte avantaje comerciale pe care le vom avea, e o chestiune de imagine şi postul public este obligat să fie acolo unde sunt interesele cetăţenilor şi Republica Moldova merită să aibă un Campionat Mondial bine împachetat, cu comentatori buni, cu o bună organizare (...). Suntem şi noi acolo, chiar dacă suntem un stat mic, alături de mulţi alţi microbişti care vor fi cu ochii pe Qatar (...)”, a specificat Vlad Ţurcanu. 

Potrivit directorului TRM, pregătirile pentru acest eveniment au durat câteva luni. „Am adunat un grup foarte serios de profesionişti care să poată să lucreze împreună, să se coordoneze, pentru ca să livreze un produs foarte bun, în corespundere cu anvergura acestui eveniment din Qatar. Aşa că sunt încrezător că toate privirile vor fi aţintite asupra postului public de televiziune.” 

32 de naţionale de fotbal, de pe toate continentele se vor duela pentru marele trofeu. „Când este vorba despre o cupă mondială, nu e doar fotbal, nu e doar sport, e şi eveniment cultural, având în vedere şi specificul ţării în care se desfăşoară acest eveniment”, a mai specificat Vlad Ţurcanu.

Menţionăm că postul naţional de televiziune are drepturi exclusive de a transmite meciurile Campionatului Mondial pe teritoriul Republicii Moldova, iar, potrivit directorului general al TRM, celelalte televiziuni din ţară pot prelua doar un minut şi jumătate de imagini doar în buletinele de ştiri, cu specificarea faptului că sunt imagini preluate de la Moldova 1. 

Experimentaţii Victor Reniţă şi Victor Mihalcea, împreună cu reprezentanţii noii generaţii Alexandru Rusu şi Mihai Sîtnic vor comenta meciurile Campionatului Mondial din Qatar. 

Comentarii