Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Politic

24 Noi. 2022 / 14:57

Klaus Iohannis: „Republica Moldova se află într-o situaţie energetică foarte dificilă”

Republica Moldova se află într-o situaţie energetică foarte dificilă, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Republicii Letonia, Egils Levits, relatează Radio Moldova.

Liderul de la Bucureşti a precizat că solidaritatea şi unitatea sunt esenţiale la nivel european în gestionarea corectă a acestor provocări.

„Referitor la criza energetică am subliniat importanţa coordonării apropiate pe cele de interes comun, în plan european, în special în ceea ce priveşte securitatea aprovizionării şi reducerea preţurilor. Am abordat şi oportunităţile de cooperare în contextul tranziţiei energetice. Totodată, am discutat şi despre situaţia foarte dificilă în care se află Republica Moldova sub aspectul securităţii energetice şi am prezentat măsurile de sprijin multifaţetate ale României pentru Republica Moldova”, a menţionat Claus Iohannis. 

Klaus Iohannis a mai precizat că România şi Letonia sunt angajate în avansarea procesului de extindere a Uniunii Europene şi a reafirmat sprijinul pentru viitorul european al Balcanilor de Vest, precum şi pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei, pe baza meritelor proprii.

 

Comentarii