Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Politic

18 Aug. 2022 / 08:17

MAEIE găzduieşte la Chişinău reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova

Ambasadorii Republicii Moldova se reunesc astăzi la Chişinău în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE). Reuniunea cu genericul „Diplomaţia Republicii Moldova în contextul oportunităţilor şi provocărilor regionale” are drept scop examinarea subiectelor privind realizarea politicii externe a ţării noastre şi stabilirea unor noi sarcini şi aprecierea activităţii misiunilor diplomatice. O prioritate la ordinea zilei o constituie şi problemele cu care se confruntă diaspora, relatează Radio Moldova.

De asemenea, vor fi discutaţi paşii următori cu privire la oferirea statutului de ţară candidat pentru aderare la UE Republicii Moldova dar şi realizarea Planului de implementare a celor 9 recomandări propuse de Comisia Europeană.Agenda evenimentului include întâlniri a şefilor de misiuni cu preşedinta Maia Sandu, preşedintele Parlamentului Igor Grosu, alţi conducători ai instituţiilor de stat.

În calitate de invitaţi speciali, vor participa cu intervenţii în regim de videoconferinţă, miniştrii Afacerilor Externe ai României, Ucrainei şi Turciei. De asemenea, vor participa comisarul european pentru vecinătate şi extindere şi directorul Departamentului diplomaţie economică din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Franţei.

Comentarii