Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Radio Moldova Promo

31 Oct. 2022 / 17:41

MAEIE: Un angajat al Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, declarat persona non grata

În conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că a decis declararea drept persoană non grata pe teritoriul ţării noastre a unui reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova, se arată în comuncatul MAEIE.

„Acest fapt a fost comunicat părţii ruse în după-amiaza zilei de 31 octombrie, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov.

În cadrul convocării, MAEIE a reiterat faptul că atacurile cu rachete asupra ţării vecine escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetăţenii ţării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului.

A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv ameninţări tot mai mari pentru securitatea energetică a ţării”, se mai arată în comunicatul MAEIE.

În această dimineaţă, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localităţii Naslavcea din Republica Moldova, aflată la graniţa cu Ucraina.

Comentarii