Ştiri

Sursa imaginii: Telegram/Poliţia Republicii Moldova

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Regional

23 Noi. 2022 / 09:06

Grav accident rutier pe traseul R-6: O persoană a decedat, iar alta a ajuns în stare gravă la spital

O persoană a decedat, iar alta a ajuns în stare gravă la spital, urmare a unui grav accident rutier pe traseul R-6, în direcţia municipiului Bălţi. Incidentul a avut loc în seara zilei de marţi, anunţă Poliţia Republicii Moldova.

Potrivit sursei citate, preliminar, la faţa locului, poliţiştii au stabilit că şoferul unui automobil, un bărbat în vârstă de 55 de ani, a tamponat, în afara trecerii de pietoni, o femeie în vârstă de 23 de ani şi un bărbat, în vârstă de 24 de ani. În urma impactului bărbatul a decedat pe loc, iar femeia a fost transportată la spital în stare gravă.

Mai mult, s-a stabilit că la scurt timp după ce bărbatul a fost tamponat de automobilul condus de bărbatul în vârstă de 55 de ani, fiind la sol, peste el a trecut un alt automobil, condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani.

Rezultatul testului la alcool pentru ambii şoferi a fost negativ.

Potrivit oamenilor legii, în ultimele zece zile, cinci pietoni au decedat în accidente rutiere.

În acest context, oamenii legii le reamintesc şoferilor că, având în vedere faptul că vremea instabilă persistă în această perioadă, să respecte cu stricteţe regulile circulaţiei rutiere şi semnificaţia indicatoarelor rutiere.

„Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. Fiţi atenţi la drum, în condiţiile în care pietonii sunt greu de observat, mai ales pe traseele care leagă localităţi, iar ei se deplasează pe carosabil”, recomandă Poliţia şoferilor.

Oamenii legii vin, în acest context, cu recomandări şi pentru pietoni. Aceştia sunt îndemnaţi să poarte îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observaţi cu uşurinţă, să traverseze numai la trecerile de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor. „La orice traversare opriţi-vă în afara părţii carosabile şi asiguraţi-vă din ambele părţi”, mai recomandă Poliţia.

Comentarii