Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Regional

24 Noi. 2022 / 19:58

Locuitorii comunei Vasilcău din Soroca se plâng că nu au cu ce face focul în sobe (VIDEO)

Zilnic, fac drum la Primăria din sat. Vorbim despre locuitorii comunei Vasilcău din raionul Soroca, care îngheaţă de frig în case pentru că nu au cu ce face focul în sobe. Lemnul care urma să-l primească aşa şi nu le-a fost distribuit, iar promisiunile trec de la o zi la alta, relatează Moldova 1.


Nina Coţaga are încă de anul trecut câteva braţe de lemne. Femeia spune că deşi este frig afară, nu-şi poate permite să facă focul de două ori pe zi, ca în anii trecuţi. A scris cerere la primărie să primească trei metri steri de lemn, însă, deocamdată, nu a primit nimic. A fost inclusă pe lista cu doi metri steri. 

„Am câteva lemne, dar dacă mi-ajunge pe vreo săptămână ne-am pus în rând la primărie îi frig tare şi ne îngrijoram dar mă gândesc că poate ne vor da”, spune Nina Coţaga, locuitoare satul Vasilcău.

În aceeaşi situaţie sunt şi 350 de persoane nevoiaşe care stau în rând la Primărie pentru a primi lemne. Frigul nu s-a lăsat aşteptat şi spun că soba este singura sursă de încălzire. 

Din lipsa lemnelor, în comuna Vasilcău au fost înregistrate deja trei cazuri de tăieri ilicite de copaci. Tudor Golub, primarul localităţii, a făcut câteva cereri către Ocolul Silvic Soroca, iar oamenii au fost puşi pe lista de aşteptare. 

„Ne aflăm într-o situaţie de incertitudine pentru ca iniţial s-a spus că o sa ne dea la toată lumea, dar ajunşi în prag de iarnă lumea vine zilnic la primărie”, spune Tudor Golub, prima Comuna Vasilcău.

Ocolul Silvic Soroca a eliberat lemne de foc pentru 16 localităţi din raion. Acum, din cauza precipitaţiilor, nu reuşesc să scoată lemne din pădure. 

Pe lista de aşteptare întocmită de Ocolul Sivic Soroca mai sunt peste 50 de localităţi din raion.

 

Comentarii