Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Regional

26 Noi. 2022 / 10:52

„Nu există nici un pericol pentru gospodării”. Activitatea posturilor de observare de pe râul Nistru din raioanele Ocniţa şi Soroca a fost sistată

Activitatea posturilor de observare de pe râul Nistru din raioanele Ocniţa şi Soroca a fost sistată, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit sursei citate, sistarea are loc din cauza scăderii nivelului apei pe acest segment. Angajaţii IGSU monitorizează dinamica nivelului apei la 8 posturi de observare.

Totodată, în cooperare cu Direcţia Hidrologie din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sunt monitorizate şi debitele de evacuare a apei din nodul hidraulic Dnestrovsc şi Dubăsari. IGSU precizează că potrivit datelor din această dimineaţă se atestă o descreştere a nivelului apei la punctele de măsurare în localităţile Rezina şi Ştefan Vodă, Tudora.

Salvatorii de comun cu autorităţile din cadrul Ministerului Mediului şi Ministerul Afacerilor Interne monitorizează permanent situaţia în vederea prevenirii riscului. Momentan, situaţia atestată nu indică nici un pericol pentru gospodării şi casele oamenilor.

Comentarii