Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Regional

16 Aug. 2022 / 12:36

O antreprenoare din raionul Floreşti a pus pe roate o afacere de producere a fulgilor de cereale (VIDEO)

Produce fulgi de cereale fără gluten, îndulcitori, coloranţi şi aromatizatori. Este vorba de o antreprenoare din raionul Floreşti care a reuşit să pună pe roate o afacere în domeniul producerii unor produse naturale, datorită unui grant oferit de Uniunea Europeană, relatează Moldova 1.


Banii au fost folosiţi pentru procurarea utilajului de producere. Apoi au urmat şi alte ajutoare pentru dezvoltare, inclusiv de la stat. Treptat, antreprenoarea a reuşit să stabilească un parteneriat cu reprezentanţii mai multor magazine mari pentru a-şi vinde produsele.

Angela Sobol din Floreşti şi-a deschis o afacere în domeniul producerii fulgilor de cereale acum opt ani. Antreprenoarea spune că totul a pornit de la dorinţa de a-şi hrăni copilul cu produse sănătoase. 

„Nu prea aveam timp să stau la bucătărie să prepar copilaşului de 4-5 luni bucatele nu prea găseam prin magazine produse puţin îndulcite având şi oportunitatea finanţărilor nerambursabile s-a pornit această frumoasă afacere”, a menţionat Angela Sobol, antreprenoare.

Investiţia a fost făcută din granturile obţinute din proiecte europene, dar şi din fondurile de susţinere oferite de către stat. Pentru a-şi putea extinde sortimentul de produse şi a-şi aduce afacerea mai aproape de capitală, recent a procurat o clădire în raionul Ialoveni.  

„Încercăm să ajungem pe cât mai multe pieţe atât din Republica Moldova cât şi din România. Ne-a ajutat în primul rând UE, bineînţeles că au urmat împrumuturile proprii de la bănci, după care finanţările şi ajutoarele din partea statului, subvenţiile de la AIPA. Am reuşit să aducem câteva utilaje care ne vor permite să mărim sortimentul”, afirmă Angela Sobol, antreprenoare.

Tatiana Cebanu este unul dintre cei cinci angajaţi ai întreprinderii. Tânăra a absolvit recent şcoala de bucătar şi acum o lună a fost angajată la această fabrică.  

„Eu abia învăţ, îmi place lucrul aici sunt bucuroasă că lucrez nu plec peste hotare. Am doua surori mai mici şi pe ele le ajut”, menţionează Tatiana Cebanu, angajată fabrică.

Antreprenoarea îşi doreşte ca autorităţile să dea prioritate produselor autohtone, astfel încât instituţiile de învăţământ să procure produse locale. 

„Am fi foarte bucuroşi dacă achiziţiile publice: şcolile, grădiniţele noastre ar accepta şi s-ar pune în farfurioarele copilaşilor cereale naturale cu zahăr în normă sau fără zahăr produse în Republica Moldova. Fabricând aceste ceriale oferim si locuri de muncă aici în ţară. Vă rugăm plecaţi urechea şi către producătorii locali căci avem producţie bună”, spune Angela Sobol, antreprenoare.

În prezent, întreprinderea produce peste 20 de feluri de fulgi de cereale, pe care le comercializează în mai multe magazine din ţară.

 

Comentarii