Ştiri

Sursa imaginii: nordnews.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Regional

21 Noi. 2022 / 22:08

Străzi inundate la Bălţi din cauza ploilor abundente (VIDEO)

Străzile din Bălţi s-au transformat în râuri în urma ploilor din ultimele zile. Chiar şi drumurile recent reparate sunt pline de băltoace, fapt ce-i nemulţumeşte pe şoferi şi pietoni, relatează Moldova 1.


După fiecare ploaie, strada Puşkin din Bălţi se trasformă într-o mică Veneţie. Pe Bulevardul Mihai Eminescu situaţia este aceeaşi. Bălţenii spun că lucrările de renovare a drumului au fost făcute de mântuială.

VOX: „Ar fi bine să se facă scurgeri, ca să nu se formeze aceste râuri pe şosea, sau poliţiştii să stea aici să încetinească puţin viteza mare a transportului, că oamenii sunt udaţi” „În primul rând, trebuie de făcut un canal pentru revărsarea apelor, deoarece aşa ea nu reuşeşte să curgă, e foarte greu”. „Parcă străzile cât de cât s-au reparat, dar scurgerile lasă de dorit. Într-adevăr este dificil atit pentru pietoni cât şi pentru şoferi”.

Directorul întreprinderii municipale Direcţia Reparaţii şi Construcţii Drumuri Bălţi dă vina pe ploile puternice din ultimele zile şi deşeurile vegetale.

„A lucrat echipa, au curăţat aceste canalele de evacuare, apa se scurge, sarcina acestor guri de canalizare este de a duce apa ca ea să nu se reţină pe partea carosabilă. După încetarea precipitaţiilor apa se revarsă, ea nu se reţine. Avem câteva locaţii cu probleme, dar în cel mai scurt timp le vom remedia. A fost planificat pentru acest an, dar mai probabil vom trece pentru anul viitor repraraţia străzii Ştefan cel Mare, in zona Casei ofiţerilor, unde în totalitate a fost restabilită gura de canalizare şi gurile de canalizare au fost amplasate la nivelul cuvenit”, a menţionat Serghei Juraveţ, directorul Întreprinderii municipale din Bălţi.

Potrivit autorităţilor locale, pentru reparaţia capitală a tuturor străzilor şi podurilor din oraş şi construcţia sistemelor de scurgere a apelor pluviale, este nevoie de 2,3 miliarde de lei.

Comentarii