Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Regional

06 Noi. 2022 / 16:02

Un bărbat din Comrat s-a infectat cu tetanos. Este primul caz din ultimii 20 de ani (VIDEO)

Primul caz de tetanos din ultimii 20 de ani a fost înregistrat în regiunea Comrat. Pacientul, un bărbat de 72 de ani, a primit o rană cu un ferăstrău circular în timp ce lucra în gospodărie. După ce i-a fost acordată asistenţa medicală necesară, la scurt timp starea acestuia s-a agravat. Rudele acuză medicii de neglijenţă. De cealaltă parte administraţia Spitalului Regional Comrat, menţionează că pacientul a fost tratat bine şi va investiga cazul, informează Moldova 1.

Bărbatul de 72 de ani a fost internat pe 22 octombrie cu o rană deschisă la picior şi după îngrijirile medicale, peste câteva zile a plecat acasă. În data de 28 octombrie, pacientul a apelat din nou la medici, de această dată fiind într-o stare gravă. Fiica bărbatului acuză medicii că nu ar fi fost atenţi şi nu au avut grijă de tatăl ei. 

„Medicii i-au prelucrat rana foarte bine şi au cusut-o. Însă, este o greşeală enormă faptul că tatălui meu nu i-a fost administrat vaccinul contra tetanos şi nici nu i-au propus. Din câte cunoaştem, vaccinul trebuie primit în timp de 24 de ore însă el a fost chemat la vaccin abia după 48 de ore. Starea lui este foarte gravă, de cinci zile se află în secţia reanimare”, a spus fiica pacientului, Larisa Dermenji.

Administraţia spitalului din Comrat nu a vrut să comenteze situaţia, menţionând că pacientului i-a fost acordată toată asistenţa necesară.

„Cazurile de tetanos sunt foarte rare, deoarece majoritatea oamenilor se vaccinează. În cazul pacientului pot spune că acesta a fost rănit şi aşa cum nu era vaccinat, s-a infectat. Asta ar fi una din cauze. Noi am acordat bărbatului toată asistenţa necesară”, a explicat directorul adjunct al Spitalului Comrat, Constantin Ianioglo.
 
Bărbatul primise ultimul vaccin la vârsta de 60 de ani. Administraţia Spitalului din Comrat spune că a pornit o anchetă internă pe marginea acestui caz. 

Comentarii