Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Regional

22 Noi. 2022 / 20:36

Vulcanizările din Bălţi, luate cu asalt de şoferii care îşi schimbă cauciucurile. Preţul pentru înlocuirea anvelopelor - mai mare (VIDEO)

Şoferii au dat buzna în service-urile auto din Bălţi pentru a schimba cauciucurile maşinilor. Se întâmplă după prima ninsoare care a căzut în aceste zile în nordul ţării. Persoanele fizice, dacă nu-şi vor echipa corespunzător autovehiculele, riscă amenzi de până la 1.500 de lei, iar cele juridice până la 6.000 de lei, relatează Moldova 1.

„Suntem foarte solicitaţi. Oamenii vin şi îşi lasă maşinile, cheile şi merg în treaba lor. Noi îi anunţăm când maşina este gata echipată şi revin după ea, deoarece e catastrofă, e mare rândul”, spune Vasile Serjantu, vulcanizator.

Pentru că a fost o toamnă lungă şi călduroasă, mulţi şoferi au amânat să-şi schimbe anvelopele până în ultima clipă, iar asta a dus la aglomerarea vulcanizărilor. Angajaţii sunt nevoiţi să lucreze peste program.

„Nu reuşim din cauza că, nu ştiu, toamna a fost lungă, a fost frumos, iar şoferii au aşteptat până în ultimul moment. Suntem nevoiţi să lucrăm până în ultimul moment”, mai spune Vasile Serjantu.

Să schimbi anvelopele costă mai scump în acest an.

„Bineînţeles că s-au mărit. Avem şi noi cheltuieli, s-a scumpit lumina, chiar şi materialele pe care le cumpărăm, mă rog, sunt cheltuieli. Totul depinde de diametrul anvelopelor. Pentru o maşină cu diametrul roţilor mai mare oscilează între 300 şi 400 de lei, iar pentru o maşină mai mică până la 300 de lei”, a menţionat Adrian Cebotari, vulcanizator.

Şoferii spun că sunt nevoiţi să aştepte ore în şir lângă vulcanizări, iar preţurile nu îi sperie.

„Nu a fost lumină, de aceea şi aşteptăm de mult timp. Aşteptăm cam de două ore”.

„Aproximativ o oră, o oră şi jumătate. Dacă veneam mai de dimineaţă era mai repede. Acum am venit la masă, lumea are liber, de aia rândul e mare”.

„Preţurile sunt relative, se merită să schimbi cauciucurile. După preţurile din Moldova mi se pare normal”, spun şoferii.

Odată cu inflaţia, şi preţurile anvelopelor a crescut comparativ cu anul trecut. În magazinele specializate din Bălţi, cauciucurile de iarnă costă de la 1.000 până la 4.000 de lei.

Comentarii