Ştiri

Sursa imaginii: Imagine simbol

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

25 Noi. 2022 / 14:55

Consiliul municipal Chişinău a aprobat noi tarife provizorii la apă (VIDEO)

Consiliul municipal Chişinău (CMC) a aprobat majorarea tarifului pentru serviciul public de alimentare cu apă. Noile tarife sunt provizorii şi intră în vigoare odată cu publicarea deciziei în mass-media locală. Potrivit unui amendament votat, acestea se vor aplica până la emiterea avizului de către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), transmite IPN.


Potrivit proiectului, pentru consumatorii casnici, tariful mediu calculat pentru serviciul public de alimentare cu apă potabilă va constitui 16,32 lei/m3, iar pentru serviciul de canalizare – 6,62 lei. Respectiv, în total – 22,94 lei.

Pentru consumatorii non-casnici a fost aprobat tariful de 16,32 lei pentru apă şi 10,26 lei pentru canalizare. În total – 26,58 lei, la care se adaugă TVA.

Prezent la şedinţa CMC, primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că aceste ajustări sunt necesare în condiţiile cheltuielilor operaţionale, inclusiv la energia electrică. Or, tariful la energie electrică a crescut semnificativ, iar tariful la apă în Chişinău rămâne în continuare cel mai mic. Potrivit lui, grădiniţele, şcolile, alte instituţii sociale, dar şi locuitorii nu pot rămâne fără apă.

Comentarii