Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Social

06 Sep. 2022 / 09:58

Guvernul a extins limita de comercializare a lemnului de la 3 până la 5 metri steri

Limita de comercializare a masei lemnoase per gospodărie casnică a fost extinsă de la 3 până la 5 metri steri, care va putea fi cumpărată în două tranşe. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE), prezidate de Natalia Gavriliţa.

Membrii CSE au mai decis că buletinele de identitate provizorii, solicitate prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale Republicii Moldova, vor fi eliberate fără plata taxelor consulare şi a cheltuielilor aferente.

În contextul liberalizării temporare a transportului rutier de mărfuri dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, autorizaţiile de transport rutier internaţional neutilizate, eliberate în perioada 01.04.2022 – 30.06.2022, vor putea fi restituite de transportatori, fără aplicarea sancţiunilor.

De asemenea, a fost prelungit, până la 30 septembrie 2022, termenul de valabilitate a Autorizaţiei de mediu privind gestionarea deşeurilor şi a Autorizaţiei de emisie a poluanţilor în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”.

De asemenea, membrii CSE au abrogat unele prevederi ale Dispoziţiei din 18 mai 2022, potrivit cărora TVA la exportul şi reexportul uleiului de floarea soarelui dezodorizat, inclusiv din Zona Economică Liberă şi Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti se va face fără drept de deducere.

Comentarii