Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

06 Aug. 2022 / 15:19

Locatarii unui bloc din capitală se plâng că nu au apă la robinet de ani de zile (VIDEO)

De ani de zile nu au apă caldă la robinet, iar de patru luni mai au şi probleme cu ţevile de canalizare, care nu au fost schimbate de la darea în exploatare a casei. Vorbim de un bloc de locuinţe de tip vechi, din sectorul Buiucani al capitalei care este uitat de autorităţi, spun locatarii. În fiecare zi oamenii apelează după ajutor, însă într-un final, de fiecare dată sunt nevoiţi să pună mână la mână pentru a repara ceva, transmite Mesager.


Subsolul blocului de locuinţe de pe strada Liviu Deleanu 11, din capitală este cu ţevi sparte, deşeuri la tot pasul şi miros insuportabil.

„Noi am scris petiţie, am dus-o dar ei nimic nu fac absolut. De prin aprilie eu am simţit mirosul acesta atunci când noi am ieşit afară să facem curăţenie. Şi în scară este miros nu numai în ascensor”;

„Peste tot miroase urât, iar în scara blocului nici nu putem intra”;

„Suntem într-o ţară europeană. Dar noi nu putem respira aer curat în casa noastră”;

„De câteva ori am apelat la ei, însă nimic nu se schimbă. Miroase urât, nu putem deschide geamul!;

„A fost cineva, a reparat şi a zis că va fi bine, însă din nou apare acest miros. Mai este o problemă de ani de zile: nu avem apă caldă la robinet. Suntem nevoiţi să încălzim la aragaz”.

Casa este administrată de Întreprinderea Municipală de Gestionare a Fondului Locativ numărul 16. Contactat de reporterul Moldova 1, inginerul tehnic al întreprinderii a spus că lucrările de înlocuire a ţevilor din subsolul casei vor începe săptămâna viitoare.

Totodată, am contactat şi responsabilii de la Termoelectrica, pentru a afla de ce locatarii blocului, periodic, nu au apă caldă la robinet. Reprezentanţii furnizorului de servicii au menţionat că ar fi vorba de o problemă tehnică provocată de instalarea încălzitoarelor de apă electrice fără clapete reversibile.

Cei de la Termoelectrica mai spun că Întreprinderii Municipale de Gestionare a Fondului Locativ numărul 16 i s-a prescris inspectarea tuturor apartamentelor din blocul locativ, pentru depistarea aparatelor instalate incorect.

Comentarii