Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Social

24 Noi. 2022 / 20:05

Mai mulţi transportatori au protestat în faţa IGP, nemulţumiţi că sunt supuşi verificărilor

O nouă acţiune de protest a fost organizată de către un grup de transportatori. De această dată aceştia au staţionat în faţa Inspectoratului General de Poliţie şi s-au arătat nemulţumiţi de faptul că oamenii legii îi împiedică să presteze servicii de transport ocazional pentru cetăţenii care vor să participe la protestele antiguvernamentale. IGP a respins acuzaţiile şi susţine că verificările au loc реntru а exclude riscurile în trafic, relatează Moldova 1.

Unii transportatori afirmă că în ultima perioadă sunt supuşi adiţional unor verificări.

„Nu mi-a ridicat niciodată personal dar la colegii au fost diferite cazuri. Ne stopează că ne verifică actele”.

„Da, da, o luat de vreo două ori şi după le-au întors înapoi. A pus pe firmă să plătească amenda, dar punctele mi-au venit mie”.

Preşedintele Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa afirmă că şoferii care transportă pasageri în zilele de muncă sunt traşi pe dreapta de oamenii legii pentru încălcări neprevăzute de lege. Mai mult, de la începutul protestelor din capitală au fost ridicate aproximativ 100 de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

„În total avem peste 200 de procese verbale întocmite dintre care procese-verbale cu ridicarea numerelor de înmatriculare se apropie de 100. Dacă situaţia nu se schimbă, flashmobul se va transforma în proteste cu sistarea rutelor”, spune preşedintele Consiliului APOTA, Oleg Alexa.

Inspectoratul General de Poliţie a respins acuzaţiile, precizând că acţiunile de verificare a transportului în traficul rutier este efectuat de oamenii legii pentru а exclude riscurile în trafic. În cadrul verificărilor sunt înregistrate о serie de abateri, de la schimb de motor рână la alte încălcări serioase, care nu pot fi admise.

Comentarii