Ştiri

Sursa imaginii: Banca de Alimente/Facebook

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

26 Noi. 2022 / 19:34

„Mai puţină risipă, mai mult bine”. Colectă de alimente pentru familii nevoiaşe şi bătrâni (VIDEO)

Sute de persoane din ţară, aflate în dificultate, vor avea parte de prânzuri calde. Asta după ce Asociaţia Obştească „Banca de Alimente” a lansat iniţiativa de colectare de produse. În mai multe marketuri din ţară, voluntarii au împărţit pliante şi au pus la dispoziţia cumpărătorilor pungi pentru produse pe care vor să le doneze.

Potrivit organizatorilor, scopul campaniei este unul caritabil, dar şi pentru a dezvolta în societate o cultură a consumului raţional al produselor alimentare.

„Le împărţim trecătorilor din magazin pungi biodegradabile şi pliante unde pot găsi mai multe informaţii despre campanie. Aici sunt de asemenea menţionate şi produsele pe care ar putea să le doneze”, spune Nicoleta Pojoga, voluntar.

Cei care au fost mai receptivi şi au decis să facă donaţii spun că nu au ezitat nici o clipă, deoarece fiecare poate să ofere din puţinul care îl are.

„Sărbătorile se apropie şi cu părere de rău la noi în Republica Moldova sunt foarte mulţi oameni nevoiaşi. Te simţi mai bine când donezi, ai ieşit din magazin şi ai mai făcut şi o pomană”.

„Îmi imaginez cum aş fi eu în locul aceluia care are nevoie şi aşi fi foarte mulţumită şi surprins plăcută când cineva vine şi te ajută„.

„Am donat paste făinoase şi cereale. Este o situaţie grea la noi în ţară şi cred că oricine ar trebui să facă un mic gest”.

„Ceva o să pun şi eu aici pentru oamenii nevoiaşi. Mă simt sufleteşte bine”, spun voluntarii.

Acţiunile au loc în cadrul campaniei care are genericul „Mai puţină risipă, mai mult bine”.

„Astfel vrem să suplinim stocurile de produse alimentare pe care banca de alimente le are şi care le donează către serviciile sociale. Astfel putem sprijini copiii aflaţi în centrele de plasamente, bătrânii din aziluri. Produsele vor merge mâine s-au chiar luni în serviciile sociale”, a declarat Oleg Paraschiv, directorul Asociaţiei „Banca de Alimente”.

Campania este la cea de-a treia ediţie. Anul trecut, timp de o zi au fost colectate aproximativ patru tone de produse alimentare din care au fost gătite opt mii de prânzuri pentru persoane nevoiaşe.

Comentarii