Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Social

17 Aug. 2022 / 17:41

Parcul Valea Trandafirilor din capitală are mai puţini vizitatori (VIDEO)

Parcul Valea Trandafirilor, unul dintre cele mai mari parcuri de distracţii din capitală are mai puţini vizitatori, chiar dacă e perioada estivală. Motivul ar fi instalaţiile învechite, montate acum 40 de ani, care ar fi un pericol pentru vizitatori. Responsabilii acestei zone de agrement, dau asigurări că toate caruselele sunt verificate zilnic şi corespund criteriilor de securitate, relatează Moldova 1.


Vizitatorii pe care i-am întâlnit în acest parc spun că de cele mai multe ori evită să urce în carusel. 

„Le vedem într-o stare mai puţin bună. Văd că sunt periculoase”;

„Copilul este mic şi nu înţelege pericolul, dar doreşte foarte mult să se urce pe aceste carusele. Am vrea ca acestea să fie mai moderne”;

„Copiii doresc, chiar dacă este puţin periculos altele nu sunt aşa că se poate câte o dată”, spun vizitatorii.

În zona de agrement din parcul „Valea Trandafirilor” din capitală sunt peste zece instalaţii, care funcţionează din perioada sovietică. Chiar dacă ultimul carusel nou a fost montat de mai bine de două decenii, administraţia parcului dă asigurări că se fac verificări tehnice la fiecare aparat pentru siguranţa clienţilor.

„Starea caruselelor este bună pentru că an de an sunt supuse testărilor, iar zilnic, înainte să ne începem activitatea, se fac verificări mai minuţios starea tehnică este inspectată la sfârşit de săptămână pentru că sunt mai multe solicitări în weekend”, menţionează Alexandru Zaharov., inginerul parcului.

Amintim o fetiţă a ajuns în stare gravă la spital cu mai multe traumatisme, după ce a căzut de pe un carusel avariat din oraşul Bender. Chiar dacă acesta era închis, iar accesul era restricţionat, copiii au reuşit să pătrundă în zona nesupravegheată.
 

 

 

 

Comentarii