Ştiri

Sursa imaginii: Zimbru Chişinău

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Sport

28 Iul. 2022 / 16:45

Zimbru Chişinău şi-a întărit lotul cu noi fotbalişti

Zimbru Chişinău vrea să spele ruşinea ultimelor sezoane şi să facă performanţă în noua ediţie de campionat a Superligii moldoveneşti de fotbal. Cu schimbări semnificative în lot, „Galben-verzii” ţintesc de data asta un loc în cupele europene. În perioada de mercato din această vară Zimbru şi-a întărit lotul cu fotbalişti din Grecia, Ţările de Jos, Ruanda, dar şi câţiva jucători cunoscuţi microbiştilor moldoveni, precum Alexandru Dedov, Eugen Sidorenco sau Maxim Mihaliov, informează Moldova 1.

Băieţii sunt entuziasmaţi şi, cu toate că în ultimele 3 ediţii de campionat, echipa din strada Butucului nu s-a clasat mai sus de locul 7, speră ca în noul format al competiţiei să poată accede în faza finală a Super-Ligii.

„Mă simt foarte bine. Îmi place mult echipa asta. Sunt jucători foarte buni. Unii mai experimentaţi, alţii mai tineri, dar la antrenamente fac faţă şi sper să ne ajute mult în campionat”, a relatat mijlocaşul Zimbru Chişinău, Alexandru Dedov.

„Avem o echipă nouă, cu jucători de calitate, cu mulţi tineri, inclusiv cei din Academia clubului. Este foarte important să ai în lot jucători din Academie. Vom încerca să câştigăm multe meciuri, să obţinem puncte în fiecare partidă. Obiectivul nostru e să ne asigurăm prezenţa în cupele europene. Este obiectivul stabilit de conducere. Vom munci din greu pentru asta”, a menţionat portarul Zimbru Chişinău, Nikolaos Ginnakopolos.

În prezent, cu „Galben-verzii" se antrenează şi internaţionalul moldovean Veaceslav Posmac. Zimbru va avea parte de un debut de foc în Super-Ligă. În prima etapă, discipolii lui Vlad Goian vor înfrunta campioana în exerciţiu, Sheriff Tiraspol. Aşa-numitul „El Clasico de Moldova” se va juca pe 30 iulie şi va fi transmis în direct de postul public de televiziune Moldova 1, cu începere de la ora 20:00.

Comentarii