Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Electorala

14 Oct. 2022 / 11:25

Astăzi este ultima zi de agitaţie electorală pentru alegerile locale noi de duminică

Comisia Electorală Centrală atenţionează că astăzi este ultima zi în care sunt admise acţiuni de agitaţie electorală pentru alegerile locale noi, care vor avea loc în această duminică, 16 octombrie.

Conform prevederilor Codului electoral, agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei. În această perioadă nu este permisă nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Interdicţia nu se aplică pentru informaţiile deja plasate pe internet şi pe afişele expuse anterior. Totodată, concurenţii electorali nu pot efectua virări în/din contul cu menţiunea „Fond electoral”.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă, de la 15 la 30 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice ori cu amendă de la 35 la 50 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau concurentului electoral.

În trei localităţi din ţară, duminică, 16 octombrie, se vor desfăşura alegeri locale noi. Pe 13 octombrie, Comisia Electorală Centrală a început tipărirea buletinelor de vot. Preţul unui buletin de vot este de 1,32 lei, valoarea totală a tirajului buletinelor de vot pentru alegerile locale noi de duminică în cele 3 localităţi este de 7 937,16 lei.

Comentarii