Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Cultură

24 Noi. 2022 / 12:28

În Republica Moldova a fost lansat un proiect pentru un turism durabil

„Republica Moldova, de la o destinaţie turistică emergentă spre o destinaţie turistică durabilă” - acesta este genericul unui proiect lansat astăzi de Ministerul Culturii, în colaborare cu Proiectul de Competitivitate şi Rezilienţă Rurală (PCRR), finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internaţională (USAID), transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului de lansare, la care au participat reprezentanţi din sectorul privat şi partenerii strategici, a fost iniţiat un angajament de sustenabilitate în vederea atingerii obiectivelor stabilite în Programul Naţional de Dezvoltare a Turismului.

„Moldova şi-a dezvoltat propriul brand, „Pomul Vieţii”, care ne-a dus la proeminenţă pe harta lumii, ca una dintre primele zece destinaţii surprinzătoare, demne de explorat. Se lucrează la noua Strategie pentru dezvoltarea turismului, una care să fie durabilă, iar printre punctele strategice va fi Programul „Casa Părintească”, care să urmărească restaurarea vechilor case săteşti în forma lor autentică, valorificate ca unităţi de cazare, precum şi centre de turism rural”, a estimat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Oficialul a menţionat că Guvernul va susţine dezvoltarea domeniului cu politici, reglementări, programe şi stimulente pentru ca „hub-urile turistice” să apară, să se dezvolte şi să prospere. Dezvoltarea produsului turistic, promovarea Republicii Moldova ca o destinaţie turistică atractivă pe plan regional şi internaţional cu patrimoniu unic, vinuri autentice şi servicii turistice de calitate, sunt câteva din priorităţile de viitor ale Executivului.

Prin intermediul noului Proiect de Competitivitate şi Rezilienţă Rurală (PCRR), USAID va continua să acorde sprijin pentru a spori şi impulsiona oportunităţile de creştere în Moldova, conform agenţiei americane. PCRR şi-a propus să aducă numeroase beneficii comunităţilor rurale şi va contribui la relansarea turismului moldovenesc, care suferă din cauza consecinţelor pandemiei de COVID-19, iar în prezent din cauza invaziei ruse în Ucraina.

Comentarii