Ştiri

Sursa imaginii: moldovenii.md/poză simbol

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Cultură

22 Noi. 2022 / 21:12

La Chişinău se desfăşoară concursul naţional al cântecului folcloric „Tamara Ciobanu” (VIDEO)

Cea de-a 17 ediţie a concursului naţional al cântecului folcloric „Tamara Ciobanu” a început astăzi la Chişinău cu evoluarea celor mai tineri concurenţi. Prima zi a competiţiei coincide cu ziua de naştere a celebrei cântăreţe de muzică populară. Compania „Teleradio-Moldova” a fost partenerul media al evenimentului, transmite Moldova 1.

„Am venit să particip, să-mi arăt capacităţile, interpretez piese puternice şi sper să le aprecieze şi juriul”;
„Pentru a căpăta experienţă şi ca să-mi promovez valorile”.

Alături de copii au fost şi profesorii lor.
  
„Am venit la acest concurs cu Mihaela, o fetiţă responsabilă, iubitoare de folclor. Am ajutat-o cu alegerea repertoriului, ţinuta în scenă”.

Tinerele talente au interpretat şi melodii despre problemele cu care se confruntă societatea. 

Concursul naţional al interpreţilor cântecului folcloric „Tamara Ciobanu” este organizat de Uniunea muzicienilor. 

„Mă bucur că am reuşit să restabilim acest concurs, ediţia precedentă a fost online. Este extraordinar să scoatem în evidenţă nu doar talente în devenire dar şi pe cei consacraţi, care sunt împătimiţi de folclor”, susţine Svetlana Bivol, preşedinte Uniunea Muzicienilor.

„În primul rând, aşteptăm să vină cu un repertoriu interesant şi, desigur, voci noi ca să le promovăm pentru că orchestra Folclor nu cântă doar cu cei care au practică, dar promovează tineretul”, afirmă Petre Neamţu, preşedintele juriului.

Concursul naţional al interpreţilor cîntecului folcloric „Tamara Ciobanu” a fost iniţiat în 1989. Acesta poartă numele uneia dintre cele mai cunoscute cîntăreţe de operă şi muzică populară Tamara Ciobanu, care s-a născut în data de 22 noiembrie 1914 în satul Berezlogi, judeţul Orhei. Artista s-a stins din viaţă la vârsta de 76 de ani. 

 

Comentarii