Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Diaspora

22 Sep. 2022 / 17:47

Moldovenii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a călători în Statul Qatar

Moldovenii vor putea călători în Statul Qatar fără vize. Un proiect în acest sens a fost votat de 86 deputaţi. Astfel, deţinătorii de paşapoarte ordinare vor putea intra, tranzita sau se vor putea afla pe teritoriul Statului Qatar sau al Republicii Moldova pentru o perioadă de până la 90 de zile, în decurs a 180 de zile. Condiţia este ca scopul şederii să fie turism, tranzit sau interes de afaceri. Totodată, persoanele care planifică să depăşească acest termen vor trebui să obţină o viză de lungă şedere. 

Potrivit autorilor, abolirea regimului de vize va avea drept rezultat majorarea fluxului de cetăţeni moldoveni şi qatarezi, care vor să călătorească, iar acest lucru va contribui la dezvoltarea cooperării reciproce pe toate dimensiunile şi va impulsiona schimburile comerciale bilaterale.

Până în prezent, Republica Moldova a semnat cu Statul Qatar 13 acorduri bilaterale, care vizează călătoriile reciproce pentru titularii paşapoartelor diplomatice şi speciale, promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, cooperarea în domeniul economic, comercial şi tehnic etc.
 

Comentarii