Ştiri

Sursa imaginii: TVR

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Economic

10 Sep. 2022 / 11:25

Andrei Spînu: Anunţul despre reluarea zborurilor directe spre Moscova este iresponsabil

Vicepremierul Andrei Spînu a chemat cetăţenii să nu se lase amăgiţi de anunţul privind reluarea zborurilor directe spre Moscova, deoarece acest anunţ este unul iresponsabil şi aceste zboruri sunt riscante. Declaraţia a fost făcută, vineri, în cadrul emisiunii „Bună seara” de la postul public de televiziune.


„Compania Air Moldova este controlată de Şor şi a făcut un anunţ iresponsabil. Pentru că şi Autoritatea Aeronautică Civilă, şi noi spunem: în primul rând trebuie să avem grijă de securitatea pasagerilor şi de protecţia lor. Or, noi credem că astfel de zboruri sunt riscante. Rog cetăţenii să nu se lase amăgiţi de acest anunţ, pentru că nu este încă nimic clar, a declarat Andrei Spînu.

Vicepremierul a menţionat că asemenea zboruri nu pot fi efectuate prin survolarea spaţiului european, prin urmare călătoriile vor fi efectuate cu escală, prin Turcia sau alt stat din Asia. Însă acest scenariu prevede un cost exorbitant, iar biletele ar putea costa câteva mii de euro, ceea ce nu le-ar convine cetăţenilor noştri.

La rândul său, preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a calificat anunţul companiei Air Moldova drept „o minciună”. Mai mult şeful Legislativului susţine că persoanele din spatele declaraţiei ar avea interes de destabilizare a situaţiei din Republica Moldova.

„Minciună lansată în spaţiul public ca multe altele care au menirea de a ridica nişte aşteptări la unii şi de a crea tensiuni. A fost din nou un instrument de manipulare şi de dezinformare a acestei companii care este încă a unor puşcăriabili. Este o ştire care n-are niciun substrat, aruncată în spaţiul public pentru a crea probleme. Este o minciună creată de cei care vor să destabilizeze situaţia din Republica Moldova”, a declarat, vineri, Igor Grosu la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Amintim că vineri, compania Air Moldova a anunţat că din 1 octombrie vor fi reluate zborurile directe spre Moscova. La scurt timp, Autoritatea Aeronautică Civilă s-a autosesizat şi a declarat că va examina acest anunţ „prin prisma asigurării securităţii şi a protecţiei consumatorului”.

Comentarii