Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Economic

24 Noi. 2022 / 15:34

Andrei Spînu dă asigurări că pericolul deconectării apei este diminuat (VIDEO)

Pericolul deconectării apei în municipiul Chişinău s-a diminuat. Compania Premier Energy a ajuns la o înţelegere cu Întreprinderea municipală Apă-Canal Chişinău privind reeşalonarea datoriilor, a anunţat astăzi ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, relatează Radio Moldova.


„Din informaţiile publice pe care le-a făcut ANRE, costul energiei electrice care a crescut în ultima perioadă ar trebui să ducă maxim la o creştere de 65 de bani a tarifului. Respectiv, solicitarea de creştere cu 10, 12 lei nu am intrat în detalii pentru că este subiectul Primăriei, deja sunt cheltuieli pe care trebuie să le demonstreze Apă-Canal către ANRE şi nu poate fi spus că din cauza energiei electrice sau a preţului energiei electrice trebuie să dubleze tariful la apă”, a afirmat Andrei Spînu.

Amintim că Apă-canal Chişinău solicită o majorare a tarifului de până la 24 de lei pentru un metru cub de apă, în caz contrar, chişinăuienii vor rămâne fără apă, a anunţat astăzi primarul capitalei Ion Ceban. Potrivit lui, din cauza preţului majorat la energie, Societatea pe Acţiuni nu reuşeşte să acopere toate cheltuielile. 

De cealaltă parte, reprezentanţii ANRE au declarat pentru Radio Moldova că agenţia va examina majorarea tarifului la apă doar după ce vor fi prezentate contractele de preluare a datoriei de către Consiliul Municipal Chişinău, ce vizează Acordul cu BERD şi BEI cu privire la cesionarea datoriei Apă-Canal Chişinău de către CMC.

 

Comentarii