Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Economic

26 Noi. 2022 / 20:22

Întreprinderea de stat „Moldatsa” va primi un grant de trei milioane de euro. În ce scop vor fi folosiţi banii

Întreprinderea de stat pentru utilizarea spaţiului aerian şi deservirea traficului aerian „Moldatsa” va primi 3 milioane de euro grant din partea Fondului de Solidaritatea Voluntară din cadrul Eurocontrol. Potrivit ministrului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, acest fond va fi utilizat pentru a acoperi costurile de personal şi de formare.

De asemenea, banii vor fi utilizaţi pentru a asigura pregătirea operaţională şi continuitatea proceselor în cadrul furnizorului de servicii de navigaţie aeriană.

„Războiul Rusiei împotriva Ucraina afectează direct aviaţia din ţara noastră. Veniturile Moldatsa au scăzut considerabil, cu peste 50%, din cauza închiderii spaţiului aerian. Resursele menţionate mai sus vor ajuta compania să presteze servicii în continuare”, a comunicat Andrei Spînu.

De menţionat că Aeroportul Internaţional Chişinău va reveni în proprietatea statului. O decizie în acest sens a fost luată pe 23 noiembrie curent de Curtea de Apel Chişinău. Prim-ministra ţării, Natalia Gavriliţa, a dat asigurări că statul va gestiona profesionist activitatea Aeroportului.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Chişinău, Rodica Rusu, a declarat pentru Radio Moldova că decizia adoptată este una „ilegală” şi va fi atacată necondiţionat la Curtea Supremă de Justiţie, întrucât „nu există motive întemeiate pentru rezilierea contractului de concesiune”.

Comentarii