Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Economic

03 Oct. 2022 / 08:23

Natalia Gavriliţa: Antreprenorii străini sunt interesaţi să investească în Republica Moldova

Antreprenorii străini sunt interesaţi să investească în Republica Moldova, în contextul perspectivei Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană, dar şi a reformelor iniţiate în domeniul justiţiei. O declaraţie în acest sens a făcut premierul Natalia Gavriliţa, într-un discurs online susţinut la cea de-a opta ediţie a convenţiei moldo-americane, relatează Radio Moldova.

Totodată, premierul a încurajat diaspora să revină acasă. 

„De fiecare dată când mă întâlnesc fie cu reprezentanţii guvernului altor state, fie cu antreprenori, când le spun despre eforturile noastre de evaluare a judecătorilor şi procurorilor, de curăţare a instituţiilor statului de corupţie sau perspectivei noastre de aderare la UE. Foarte mulţi investitori îşi doresc o justiţie dreaptă, ei spun că vor veni neapărat să investească în aceste condiţii. Noi  nu avem munţi, nu avem oceane, bogăţia principală a Moldovei sunt oamenii ei, oriunde s-ar afla”, a declarat Natalia Gavriliţa.

Şefa Executivului a amintit de mai multe măsuri pe care le-a întreprins Guvernul în sprijinul cetăţenilor moldoveni care vor să revină în ţară. Natalia Gavriliţa s-a referit la scutirea de taxe pentru introducerea în ţară a obiectelor de uz personal şi a unui mijloc de transport, semnarea mai multor acorduri bilaterale cu diverse ţări, dar şi la introducerea unui nou element în programul 1+1, unde statul îşi dublează contribuţia pentru cetăţenii care doresc să-şi iniţieze afaceri.

 

Comentarii