Ştiri

Sursa imaginii: Facebook / Eugen Sobol

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Economic

27 Noi. 2022 / 21:16

Peste 70 de antreprenori autohtoni şi-au expus produsele la târgul „Cămara Fest”

Peste 70 de antreprenori autohtoni şi-au expus produsele la tradiţionalul târg „Cămara Fest”, deschis în Parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei. Majoritatea fermierilor au venit cu recolta din acest an şi spun că astfel de iarmaroace sunt binevenite pentru promovarea micilor producători. Vizitatorii au spus că sunt mulţumiţi de calitatea produselor. La mare căutare au fost fructele şi legumele, mierea, cătina, dar şi fructele în ciocolată.

Comercianţii au vrut să surprindă cumpărătorii prin calitatea şi diversitatea produselor. La unele tarabe puteau fi zărite şi cadouri pentru sărbătorile de iarnă.

„Fiindcă suntem în prag de sărbătorile de iarnă, noi pregătim cadouri mai deosebite şi anume dăruim sănătate la cutiuţă. Cadourile noastre includ produse apicole”, susţine producătoarea locală, Natalia Belecciu.

„Suntem producători de cătină albă. Aducem o bombă de vitamine pentru sezonul rece pe care îl avem, este un antioxidant foarte puternic”, explică Nicolae Untilă.

„Toată producerea este din lână de oaie, totul este natural, mai mult pentru copii. Avem pentru copii mici, pentru grădiniţă foarte mulţi comandă, pentru copii până la un an”, spune comercianta Zinaida Macovei.

Multă lume a plecat de la târg cu pungile pline de bunătăţi. „Am luat nişte prune, nişte dulciuri pentru copii. Sunt foarte binevenite târgurile date pentru că în primul rând susţin producătorii autohtonii şi există diversitate pentru cumpărători”. „Am cumpărat şi miere de albini, şi caşcaval, şi brânzeturi, şi cadouri pentru anul nou, nişte lumânări”.

„În luna decembrie îi aşteptăm în a doua şi a treia săptămână la o nouă ediţie „Cămara Fest” pentru că producătorii noştri chiar au nevoie să vândă în această perioadă cât mai mult în condiţiile în care ştim cum a fost anul”, a remarcat organizatoarea târgului, Diana Crudu.

Comentarii