Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Violeta Viliant

Ştiri / Eurovision

25 Ian. 2022 / 21:00

Cine sunt interpreţii care vor concura pentru Eurovision Moldova 2022

28 de interpreţi luptă pentru un bilet la Torino, Italia, unde urmează să aibă loc Eurovision Song Contest 2022 (ESC). Din cele 51 de dosare depuse, doar 29 de piese au fost selectate. Un interpret a intrat în cursă cu două cântece. Pentru prima dată la preselecţia naţională Eurovision au putut să participe doar artişti din Republica Moldova.

Piesele pot fi audiate AICI!

Potrivit Moldova1, în acest an, printre participanţi se numără şi formaţia „Zdob şi Zdob” împreună cu Fraţii Advahov. Zdubii au reprezentat ţara noastră pentru prima dată la ESC în anul 2005, obţinând atunci locul şase.
Printre cei mai cunoscuţi interpreţi se numără Dianna Rotaru, Katy Rain, formaţia „Lanjeron”, Valeria Barbas, Maxim Zavidis, Mihaela Andrei, Denis Midone sau Ana Cernicova. Sasha Bognibov, este unul dintre participanţi care a fost înscris în listă cu două piese.
Potrivit membrului Comitetului de Organizare, Vitalie Cojocaru, în data de 29 ianuarie urmează audierea live a concurenţilor. 
Republica Moldova participă la ESC din anul 2005. Cel mai bun rezultat, locul trei, ţara noastră l-a obţinut în 2017, atunci când a fost reprezentată de către trupa „SunStroke Project”. 
Cea de-a 66-a ediţie a Eurovision-ului va avea loc între 10-14 mai 2022, la Torino, Italia, notează TRM.MD.
 

 

Comentarii