Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Lina Lungu

Ştiri / Eurovision

25 Iul. 2022 / 14:38

E oficial! Eurovision Song Contest 2023 va avea loc în Marea Britanie

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) şi BBC au anunţat, astăzi, că ediţia din 2023 a Concursului Muzical Eurovision va fi găzduită de Marea Britanie. Anterior s-a ajuns la concluzia că ediţia din anul viitor nu poate fi organizată în Ucraina, din cauza situaţiei politice actuale.

EBU şi BBC au confirmat că Eurovision 2023 va fi găzduit de Marea Britanie, în legătură cu faptul că Ucraina, câştigătoarea din acest an nu poate organiza concursul, din cauza războiului cu Federaţia Rusă. Din motive de securitate, EBU a examinat mai multe opţiuni împreună cu tele-radio difuzorul ucrainean.

Ca rezultat al discuţiilor, BBC a fost invitat să găzduiască Eurovision 2023, a 67-a ediţie a concursului, deoarece Regatul Unit s-a clasat pe locul 2 în acest an.

„Suntem recunoscători că BBC a acceptat să organizeze Eurovision Song Contest 2023 în Marea Britanie”, a spus Martin Österdahl, supervizor executiv ESC.  

Oraşul-gazdă va fi ales în lunile următoare, după o licitaţie care va fi lansată în această săptămână. Zilele în care se va petrece evenimentul muzical şi logo-ul, de asemenea, vor fi comunicate în perioada ce urmează.

Comentarii