Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Eurovision

17 Mai 2022 / 11:05

Ediţia Eurovision 2023 s-ar putea desfăşura într-o altă ţară, dacă războiul din Ucraina continuă

Postul public de televiziune spaniol RTVE s-a oferit ca Spania să găzduiască ediţia Eurovision 2023, în locul ţării câştigătoare, Ucraina, în cazul în care războiul continuă, deşi Volodimir Zelenski a declarat că va face tot posibilul să organizeze viitoarea ediţie a concursului de muzică la Mariupol, relatează ziarul spaniol La Vanguardia.

„Ceea ce s-a oferit este ca, în cazul în care Ucraina nu va putea găzdui concursul, noi să ne punem la dispoziţie ca locaţie. Însă obiectivul principal este de a ajuta această ţară cu tot ceea ce are nevoie", a declarat directoarea de comunicaţii a RTVE, María Eizaguirre.
Eizaguirre a insistat că această decizie, ca Spania să se ofere să devină gazda Eurovision, a fost luată "în ultimele ore", mai scrie sursa citată de Agerpres.
RTVE a infirmat totuşi zvonurile apărute în media spaniolă, potrivit cărora această propunere a fost lansată după un prim contact cu guvernul ucrainean.

Preşedintele Volodimir Zelenski a transmis, la scurt timp după ce reprezentanţii Ucrainei au fost desemnaţi câştigători, că va face tot posibilul ca ediţia din 2023 a Eurovision să aibă loc în ţara sa.
„Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!'', a adăugat el despre acest oraş-port din sudul ţării ocupat de trupele ruse şi distrus aproape în totalitate”, a spus Zelenski.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa "Stefania", în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte.

Comentarii