Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Lina Lungu

Ştiri / Eurovision

30 Mai 2022 / 13:05

Kalush Orchestra şi-a vândut la licitaţie trofeul Eurovision 2022. Banii vor fi donaţi armatei ucrainene

Trupa ucraineană Kalush Orchestra, cei care au câştigat concursul Eurovision 2022 şi-au vândut trofeul prin licitaţie. Aceştia au obţinut 900.000 dolari, bani adunaţi cu scopul de a ajuta armata ucraineană în războiul cu Federaţia Rusă, scrie BBC.

Microfonul de cristal a fost scos la licitaţie pe facebook, cu intenţia de a cumpăra drone pentru trupele militare ucraineşti. Vânzarea a coincis cu apariţia Kalush Orchestra la un concert de caritate la Poarta Brandenburg, din Berlin, ce avea scopul de a strânge fonduri pentru materiale medicale.

În discursul susţinut în timpul concertului, Oleh Psiuk, membru al trupei, a făcut apel ca oamenii să fie atenţi la ce se întâmplă în Ucraina şi să nu se obişnuiască cu războiul care a dus la moartea a 4031 de civili şi la rănirea a încă 4735, aşa cum arată bilanţul ONU. Totodată, peste 14 milioane de oameni au fost obligaţi să-şi părăsească locuinţele de la începutul invaziei, iar oraşele au fost transformate în grămezi de moloz.

 „Prieteni, sunteţi incredibili! Vă suntem recunoscători tuturor celor care aţi donat bani prin această licitaţie şi în special echipei Whitebit, care a cumpărat trofeul cu 900.000 de dolari şi acum sunt proprietarii trofeului nostru. Glorie Ucrainei! Glorie forţelor armate ale Ucrainei", a notat Kalush Orchestra pe Facebook.

Prezentatorul de televiziune ucrainean Serhiy Prytula a anunţat că banii obţinuţi din vânzarea trofeului vor fi folosiţi pentru achiziţionarea a trei drone PD-2 de producţie ucraineană.

Comentarii