Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Pozdirca Doina

Ştiri / Eurovision

29 Iun. 2022 / 18:03

Oraşul Bruxelles şi radiodifuzorul naţional francofon RTBF sunt gata să găzduiască Eurovision Song Contest

Concursul Internaţional Eurovision Song Contest se desfăşoară în fiecare an în ţara câştigătoare a competiţiei. Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) regretă că organizarea evenimentului în 2023, în Ucraina, nu poate fi considerată drept una sigură din cauza războiului.

Mai multe ţări şi-au exprimat interesul de a găzdui concursul. Sunt în discuţie şi alte opţiuni privind organizarea Eurovision în anul viitor. O sugestie ar fi organizarea concursului în Marea Britanie, reprezentantul căreia Sam Ryder s-a plasat pe locul doi cu piesa „Space Man”. Celălalt candidat este, desigur, Bruxelles, oraşul din inima Europei, considerat un simbol al unităţii europene.

La Bruxelles deja au fost identificate două locaţii potenţiale, în cazul în care va fi decisă organizarea concursului din 2023 în acest oraş european. Evenimentul ar putea fi organizat în colaborare cu Ucraina. „Decizia aparţine UER, dar suntem cu siguranţă gata să oferim sprijinul nostru Ucrainei pentru organizare”, spune consilierul cultural Delphine Houba.

Ea a subliniat că oraşul dispune de infrastructură suficientă, referindu-se la Sala 12 de la Heysel, menţionând şi experienţa în organizarea evenimentelor de amploare.

RTBF a spus că este, de asemenea, deschisă opţiunii, deşi ar prefera să organizeze evenimentul în parteneriat cu alte mass-media publice. Radiodifuzorul flamand VRT nu a venit cu vreo reacţie la acest subiect.

Comentarii