Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Postat de: Violeta Viliant

Ştiri / Eurovision

28 Ian. 2022 / 19:02

Reprezentantul Moldovei la Eurovision 2022 va fi desemnat după audierile LIVE

Comitetul de Organizare a Selecţiei Naţionale a decis desemnarea reprezentantului Republicii Moldova la Concursul Internaţional Eurovision Song Contest 2022 (ESC) după desfăşurarea celei de-a doua etape: „Audieri LIVE”. Decizia a fost luată în urma consultării membrilor juriului şi în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare a Selecţiei Naţionale, notează TRM.MD.

Potrivit unui comunicat de presă, „Comitetul de Organizare constată imposibilitatea organizării şi difuzării etapelor finale televizate în legătură cu situaţia epidemiologică din ţară şi creşterea semnificativă, în ultima perioadă, a numărului de infectări cu COVID-19”.

Etapa audierilor LIVE va avea loc sâmbătă, 29 ianuarie, cu începere de la ora 14:00, la sediul televiziunii publice, Moldova 1 şi va fi transmisă în direct pe canalul postului de televiziune Moldova 2Potrivit organizatorilor, participanţii şi reprezentanţii mass-media sunt obligaţi să prezinte certificatul COVID-19 pentru a accede în sediul studioului TV.

Amintim că la Selecţia Naţională au fost admise 29 de piese muzicale. În competiţie participă 28 de interpreţi. Unul dintre artişti va interpreta două melodii.

LISTA pieselor poate fi accesată AICI!

Cea de-a 66-a ediţie a Concursului Internaţional Eurovision 2022 se va desfăşura în perioada 10-14 mai 2022 la Torino, Italia.

Republica Moldova participă la ESC din anul 2005. În acel an, ţara noastră, reprezentată de formaţia „Zdob şi Zdub”, s-a plasat pe locul şase. Trupa „SunStroke Project” a obţinut în 2017 cel mai bun rezultat, ocupând locul trei la acest concurs, notează TRM.MD.

Comentarii